Inleiding

Deze site is gewijd aan de tv-serie en de film Thomas en Senior. Het begon met een gesprek tussen ons over jeugdseries van weleer. Tijdens dit gesprek kwam onder meer Thomas en Senior aan bod. Niet lang daarna zond ZappAchteruit tijdens één van de schoolvakanties de TV serie uit...

In 1985 hebben we "De Grote Goudroof" gezien en we vonden het een geweldige serie. In 1988 hebben we "Op het spoor van Brute Berend" als serie ook gezien, echter daarna hebben we lang moeten wachten op de herhalingen...

Nadat we hadden vernomen dat de serie weer herhaald was, hebben we via het internet goede DVD kopieën van de herhalingen weten te bemachtigen. We zouden de serie daarna nog vele keren bekijken! Op het internet hebben we vervolgens gezocht naar meer informatie over de serie en de acteurs. Helaas bleek maar weinig info voorhanden.

Het initiatief voor deze website kwam pas echt na een bezoek aan Elvira Molenaar, die de rol van Hanneke in "De Grote Goudroof" vertolkte. Haar enthousiasme en de gebrekkige informatie op het internet over de serie en de film heeft ons doen besluiten een site aan Thomas en Senior te wijden.

Wij wensen iedere bezoeker van deze site veel kijk- en luisterplezier en we hopen dat deze site in de smaak valt bij iedere liefhebber van Thomas en Senior.

Robbert Houtveen en Dennis Roos,
webmasters www.thomasensenior.nl
Sint Pancras, 28 december 2005.